Tudtad, hogy az ital hőmérséklete is befolyásolja valakinek egy másik emberről alkotott véleményét?

Tudtad, hogy az ital hőmérséklete is befolyásolja valakinek egy másik emberről alkotott véleményét?

Egy kísérletben jeges vagy forró italt adtak a vizsgált személyeknek, majd arra kérték őket, hogy kizárólag egy aktában található információk alapján értékeljék egy másik ember személyiségét.


Mit tippelsz, melyik csoport adott magasabb pontokat a “melegségre”?

Nem meglepő, hogy azok, akik forró kávét ittak.

A kutatók szerint a meleg és hideg ingerek az agy bizalomhoz és együttműködéshez kapcsolódó területét aktiválják.

Fizikai melegség hatására másokat melegszívűbbnek látunk, de mi is melegszívűbben viselkedünk, nagylelkűbbek leszünk és jobban bízunk másokban.

Tehát:

Ne hideg italra, hanem egy forró kávéra hívd meg a lehetséges vevődet, üzleti partneredet.Nemcsak szimpatikusabbnak fog látni téged, de ő is nagylelkűbben fog viselkedni és jobban bízik majd benned. Legjobb a fül nélküli csésze.

A koffeines italok felszolgálásának külön előnye az, hogy a koffein javítja a rövid távú memóriát.Így az ajánlatod nemcsak kedvezőbb fogadtatásra talál, de emlékezetesebb is lesz.

Legnépszerűbbek

Get The Latest Updates

Subscribe To Our Weekly Newsletter

Semmi SPAM, 100% érték

Kategóriák

Ezek is érdekelhetnek!

Bejegyzések hasonló témában

Ilyen fotó mindenképpen legyen a tárcádban

Egy Edinburghban végzett kísérlet kezdetén több száz pénztárcát helyeztek el a város utcáin. Ezek közel felét visszaküldték a tulajdonosának. A legtöbb pénztárca 4 lehetséges fényképet

Érzékszervi marketing

A vidra, amikor a víz alá bukik légmentesen lezárja fül-és orrnyílásait. Ezért hívják a reklámiparban vidra-effektusnak azt a jelenséget, amelynek lényege, hogy sok fogyasztó, amikor