Hatásos melléknevek

A lebilincselő, érzelemben gazdag melléknevek rendkívül hatékonyan növelik egy semmitmondó reklámszöveg erejét.

Ha ezt a két leírást látnád egy étlapon, akkor melyik szendvicset kívánnád meg jobban?

“Sonkás, tojásos, sajtos szendvics fehér kenyérből.”

Vagy

“Reggeli Erő” szendvicsünk hozzávalói: sovány, keményfával füstölt sonka egy frissen sült tojással. Ezt egészítjük ki Vermont-féle fehér cheddar sajttal a jellegzetesen fűszeres, különleges íz kedvéért. Végül mindezt kemencében sütve, teljes kiőrlésű sokmagos kenyerünkön szervírozzuk, hogy kihozzuk az összetevők utolérhetetlen, bársonyos ízét.

Dr. Brian Wansink szerint a részletező menüfeliratok 27%-kal növelik az eladásokat. Szerinte a jelződús ismertetők nemcsak a színes leírások révén ösztönzik a vevőket a vásárlásra, hanem az elfogyasztás után érzett elégedettséget is növelik.

Hogyan tudod ezt a tippet a gyakorlatban is hasznosítani?

A szövegeidben cseréd le az unalmas mellékneveket!

Például:

Legyél színes! A “frissen sült” jóval ellenállhatatlanabb, mint a “friss”.

A “keményfával füstölt”, a “téglakemencében sült” és a “ropogósra sült” kifejezések élményteremtő hatással vannak az érzékekre.

Legyél pontos! A lazac jellemzésében szereplő “vad alaszkai” jelző azonnal az érintetlen, kristálytiszta vizű folyókban úszó, erőteljes, egészséges halak képét kapcsolja a termékhez.

Legyél márkázott! Ha minőségi alapanyagokat használsz, akkor érdemes a márka nevét is megemlítened!

FIGYELEM!

Ne ess túlzásokba!

Az emberek többsége nem szeret néhány sornál többet olvasni egy ilyen stílusban írt szövegből. A túl sok melléknév lassítja az olvasót és zavarossá teszi a mondanivalót.

Legnépszerűbbek

Get The Latest Updates

Subscribe To Our Weekly Newsletter

Semmi SPAM, 100% érték

Kategóriák

Ezek is érdekelhetnek!

Bejegyzések hasonló témában

Ilyen fotó mindenképpen legyen a tárcádban

Egy Edinburghban végzett kísérlet kezdetén több száz pénztárcát helyeztek el a város utcáin. Ezek közel felét visszaküldték a tulajdonosának. A legtöbb pénztárca 4 lehetséges fényképet

Érzékszervi marketing

A vidra, amikor a víz alá bukik légmentesen lezárja fül-és orrnyílásait. Ezért hívják a reklámiparban vidra-effektusnak azt a jelenséget, amelynek lényege, hogy sok fogyasztó, amikor