Kérj nagyot, többet!


Markita Andrews olyan sütemény eladási rekordot állított fel, amelyet azóta sem döntöttek meg.

Mi volt a módszere?

A kemény munkán túl olyan “keretezési” stratégiát alkalmazott, amelyben a vásárlók a terméket jelentéktelen kiadásnak érzékelték.

Markita stratégiája egyszerű volt: Amikor bekopogott egy ajtón, először 30 000 dolláros adományt kért a cserkészlányok szervezete számára. Ennek a kérésnek természetesen senki nem tett eleget. Ezután azonban megkérdezte, hogy vennének-e legalább egy dobozzal a cserkészlányok süteményéből, és csaknem mindenki vett.

Ez nem sokban különbözik attól az ismert gyakorlattól, amikor a termék igen magas listaárát áthúzzák, így alatta a valós eladási ár mindjárt jó vételnek tűnik. Markita stratégiája azonban eltért ettől. A 30 000 dolláros összeg megemlítésével jelentéktelenné tette a néhány süteményért kért pár dolláros árat.

Hogyan hasznosíthatod ezt a trükköt a gyakorlatban?

Ha elő tudsz rukkkolni egy nagy számmal az adománygyűjtés vagy az üzletkötés kezdetén, akkor később a sokkal kisebb összegű kérés megkönnyebbülést hoz a partner számára.

Legnépszerűbbek

Get The Latest Updates

Subscribe To Our Weekly Newsletter

Semmi SPAM, 100% érték

Kategóriák

Ezek is érdekelhetnek!

Bejegyzések hasonló témában

Ilyen fotó mindenképpen legyen a tárcádban

Egy Edinburghban végzett kísérlet kezdetén több száz pénztárcát helyeztek el a város utcáin. Ezek közel felét visszaküldték a tulajdonosának. A legtöbb pénztárca 4 lehetséges fényképet

Érzékszervi marketing

A vidra, amikor a víz alá bukik légmentesen lezárja fül-és orrnyílásait. Ezért hívják a reklámiparban vidra-effektusnak azt a jelenséget, amelynek lényege, hogy sok fogyasztó, amikor