Ilyen fotó mindenképpen legyen a tárcádban

Egy Edinburghban végzett kísérlet kezdetén több száz pénztárcát helyeztek el a város utcáin. Ezek közel felét visszaküldték a tulajdonosának. A legtöbb pénztárca 4 lehetséges fényképet tartalmazott:

  1. Mosolygó csecsemő
  2. Aranyos kiskutya
  3. Boldog család
  4. Idős pár

Sok pénztárcában egyáltalán nem volt fénykép, néhányukba pedig jótékonysági dokumentumokat helyeztek.

Mielőtt tovább olvasnál tippeld meg, hogy melyik fényképet tartalmazó pénztárcát küldték vissza legtöbben?

A csecsemő képét tartalmazó pénztárcák 88%át visszaküldték. A második legjobb arányt a kiskutya fényképe érte el 53%-kal. A családi fotó 48%-os visszaküldési arányt, míg az idős pár képe csupán 28%-ot ért el.

Dr. Richard Wiseman szerint a kisbabák képét tartalmazó pénztárcák visszaküldésének aránya a kiszolgáltatott csecsemők segítésére irányuló evolúciós ösztönünket tükrözi.

Az emberek az utódok védelme érdekében úgy vannak programozva, hogy vigyázzanak a csecsemőkre, még ha azok másokhoz tartoznak is.

Legnépszerűbbek

Get The Latest Updates

Subscribe To Our Weekly Newsletter

Semmi SPAM, 100% érték

Kategóriák

Ezek is érdekelhetnek!

Bejegyzések hasonló témában

Ilyen fotó mindenképpen legyen a tárcádban

Egy Edinburghban végzett kísérlet kezdetén több száz pénztárcát helyeztek el a város utcáin. Ezek közel felét visszaküldték a tulajdonosának. A legtöbb pénztárca 4 lehetséges fényképet

Érzékszervi marketing

A vidra, amikor a víz alá bukik légmentesen lezárja fül-és orrnyílásait. Ezért hívják a reklámiparban vidra-effektusnak azt a jelenséget, amelynek lényege, hogy sok fogyasztó, amikor