Kemény vs puha?

Kemény vs puha?

Az agyad eltérő módon dolgozza fel a papíralapú, illetve a digitális reklámüzeneteket.

Kutatók arra voltak kíváncsiak, igaz-e, hogy a papíralapú reklámok fokozottabb érzelmi feldolgozást követelnek meg.

A válasz röviden: igen.

A papíralapú reklámok hatására aktivitást mutató agyterületekből a kutatók arra következtettek, hogy a fizikailag jelenlévő anyag (pl. papír) “valóságosabb” az agy számára. Mivel fizikailag helye van, az agyban a helyhez kötődő emlékek hálózatát aktivizálja.

Van még egy szempont (érzelmi alapú feldolgozáson felül), amiben a papír előnyt élvez a digitális reklámokkal szemben. Ez pedig nem más, mint a súly.

Kutatók arra kértek embereket, hogy egy írótáblára helyezett önéletrajz elolvasásával értékeljenek egy álláskeresőt. Az egyes személyek egy könnyű vagy egy nehéz írótáblát kaptak.

Mit gondolsz, melyik álláskeresőt ítélték komolyabbnak? Akinek az önéletrajzát kemény írótáblával vagy puhával olvasták?

Jól tippeltél, ha a nehéz írótáblára gondoltál.

Hogyan hasznosíthatod ezt a gyakorlatban?

  • Használd ki a papír tapintható jellegét! A papírtermékek változatossága; a nagyobb vastagság, szemcsés felület, dombornyomás mind hozzájárulhat a tapintási élmény kiteljesítéséhez.
  • A nyomtatott termékeid, névjegykártyád vagy árajánlatod legyen készüljön minél vastagabb anyagból.

Legnépszerűbbek

Get The Latest Updates

Subscribe To Our Weekly Newsletter

Semmi SPAM, 100% érték

Kategóriák

Ezek is érdekelhetnek!

Bejegyzések hasonló témában

Ilyen fotó mindenképpen legyen a tárcádban

Egy Edinburghban végzett kísérlet kezdetén több száz pénztárcát helyeztek el a város utcáin. Ezek közel felét visszaküldték a tulajdonosának. A legtöbb pénztárca 4 lehetséges fényképet

Érzékszervi marketing

A vidra, amikor a víz alá bukik légmentesen lezárja fül-és orrnyílásait. Ezért hívják a reklámiparban vidra-effektusnak azt a jelenséget, amelynek lényege, hogy sok fogyasztó, amikor