Hogyan árazd be a prémium terméked? Avagy az árazás pszichológiája 3. rész

Hogyan árazd be a prémium terméked? Avagy az árazás pszichológiája 3. rész

Egy amerikai cég $275-ért árult kenyérsütőgépet. Később bevezetett egy nagyobb kapacitású változatot $390-os áron. Ebből a $390-os változatból nem is adtak el sokat, viszont a mellette álló, kedvezőbb árú ($275) kenyérsütő értékesítése megduplázódott.

Mi történt?

A magasabb árú termék bevezetésének hatására a korábban legdrágább termék új pozíciót kapott: kompromisszumos, arany középút jellegű megoldássá vált. Az új prémium termék mellett, a régi csúcstermék választása bölcs és praktikus döntésnek bizonyult.

Hogyan tudod ezt a gyakorlatban hasznosítani?

Tegyél a legdrágább terméked mellé egy még drágább terméket és WIN-WIN szituáció lesz. Akkor is jól jársz, ha megveszik és akkor is ha serkenti a korábbi legdrágább termék eladását.

Érdekel a véleményed!

Te használtad eddig ezt a stratégiát? Ha nem, akkor tervezed alkalmazni? Írd meg kommentben, vagy a hello@attilakasza.com-ra!

Legnépszerűbbek

Get The Latest Updates

Subscribe To Our Weekly Newsletter

Semmi SPAM, 100% érték

Kategóriák

Ezek is érdekelhetnek!

Bejegyzések hasonló témában

Ilyen fotó mindenképpen legyen a tárcádban

Egy Edinburghban végzett kísérlet kezdetén több száz pénztárcát helyeztek el a város utcáin. Ezek közel felét visszaküldték a tulajdonosának. A legtöbb pénztárca 4 lehetséges fényképet

Érzékszervi marketing

A vidra, amikor a víz alá bukik légmentesen lezárja fül-és orrnyílásait. Ezért hívják a reklámiparban vidra-effektusnak azt a jelenséget, amelynek lényege, hogy sok fogyasztó, amikor