Fáj a vásárlás?

Fáj a vásárlás?

A vásárlás ingerületbe hozhatja agyunk fájdalomközpontját. Ez azt jelenti, hogy ilyenkor ugyanolyan fájdalomhullámok keletkeznek, mint fizikai fájdalom esetén.

A (magas) ár által kiváltott negatív hatás teljesen relatív.

A fájdalom keletkezése szempontjából nem pusztán a pénzösszeg nagysága, hanem a vásárlás körülményei is fontosak.

Mit tehetsz?

1, A csomagban kínált áruk csökkentik az ár okozta fájdalmat.

Ennek az az oka, hogy a csomag több terméket is magában foglal, ezért a vásárló nem tud pontos árat rendelni a csomag minden egyes darabjához. Ezért aztán nem könnyű megítélni, hogy egy-egy kiegészítő megéri-e az árát, vagyis hogy méltányos-e az ajánlat.

2, Legyen egy méltányos ajánlatod!

Egy adott terméknél nem mindig állapítható meg a méltányos ár konkrét összege.

Gondolj bele!

Egy kávé méltányos ára sokkal magasabb a Starbucksban, mint a sarki kávézóban.

Vagy az is lehet, hogy a tengerparton többet is fizetnél (fájdalom nélkül) egy finom, hideg sörért, mint a lakásodhoz közeli kis élelmiszerboltban.

3, Hitel, részletfizetés

A hitelkártya csökkenti a vásárlással járó fájdalomérzetet, sőt, bátorít a költekezésre. Amikor a pénztárcádból pénzt veszel elő, a keletkező fájdalomhullámok miatt sokkal körültekintőbben jársz el.

Tegyük fel, hogy van egy kurzusod, aminek az ára 100 000 Ft. Ebben az esetben érdemes részletfizetési lehetőséget felajánlanod, pl 3 hónapon keresztül 40 000 Ft-os díjjal.

Hogyan alkalmazd ezeket a gyakorlatban?

  • A terméked, szolgáltatásod ára legyen méltányos! (Itt nagyon fontos megjegyezni, hogy ez nem azt jelenti, hogy alacsony legyen az ár. Erről majd egy későbbi bejegyzésben olvashatsz.)
  • Ajánlj fel részletfizetési lehetőséget!
  • Alakíts ki csomagokat, hogy az árat ne lehessen összehasonlítani a konkurensed árával!

Legnépszerűbbek

Get The Latest Updates

Subscribe To Our Weekly Newsletter

Semmi SPAM, 100% érték

Kategóriák

Ezek is érdekelhetnek!

Bejegyzések hasonló témában

Ilyen fotó mindenképpen legyen a tárcádban

Egy Edinburghban végzett kísérlet kezdetén több száz pénztárcát helyeztek el a város utcáin. Ezek közel felét visszaküldték a tulajdonosának. A legtöbb pénztárca 4 lehetséges fényképet

Érzékszervi marketing

A vidra, amikor a víz alá bukik légmentesen lezárja fül-és orrnyílásait. Ezért hívják a reklámiparban vidra-effektusnak azt a jelenséget, amelynek lényege, hogy sok fogyasztó, amikor