Dan Sullivan: A 4C formula – Avagy a folyamatos vállalkozói fejlődés képlete

Dan Sullivan 4 C formula

Dan Sullivan: A 4C formula – Avagy a folyamatos vállalkozói fejlődés képlete

Ez a kis könyv elég rövid (mindössze 78 oldal), viszont nagyon hasznos gondolatokat tartalmaz. Vigyázat, méztöménységű tartalom! Dan Sullivan szerint a bátorság az egyik kulcstényező a sikerhez. Fontos az intelligencia, a képességek és a pozitív tapasztalat, de bátorság nélkül egyik sem vezet áttöréshez. Mi szükséges az áttöréshez? A képlet egy 4 szakaszból álló előrehaladás az óramutató iránya szerint:

  1. szakasz: Elkötelezettség (Commitment)
  2. szakasz: Bátorság (Courage)
  3. szakasz: Képesség (Capability)
  4. szakasz: Önbizalom (Confidence)

Ahhoz, hogy elkezdődjön valami, el kell magadat kötelezned arra, hogy egy konkrétan meghatározott időpontig elérsz valamilyen konkrét eredményt. Ahhoz, hogy ezt elérd, bátorságra van szükséged, mert úgy kell cselekedned, hogy még nem vagy az eredmény eléréséhez szükséges képességek birtokában.

A képesség a bátorság és az elkötelezettség eredményeként jön létre. Az önbizalom pedig az elkötelezettség, bátorság és képesség következményeként alakul ki. Sokan nem cselekszünk addig, amíg nem érezzük magunkban a képességet és önbizalmat, csakhogy ezek a folyamatnak a 3. és 4. szakaszát képviselik.

Addig nem alakul ki bennünk önbizalom, amíg létre nem hozzuk az új képességünket, és addig nem teszünk szert az új képességünkre, amíg el nem kötelezzük magunkat és végig nem megyünk a bátorság szakaszán. Ez a négylépéses folyamat minden vállalkozói áttörés titka. A képlet üzenete így szól: “Hát persze, hogy félelmet, bizonytalanságot és kényelmetlenséget érzel – hisz olyasmire kötelezted el magadat, ami sokkal több annál, amit eddig csináltál. Most bele kell nőnöd, márpedig a növekedés korai szakasza nem egy jó érzés.”

A félelem érzete teljesen természetes és nem azt jelzi, hogy most meg kellene állnod, hanem egy lépés a folyamatban az áttörés felé.

Gyakorlat

Idézz fel egy nagy áttörés élményt! Olyan élményt válassz, aminek hatására nagyot léptél előre a képességeid és az önbizalmad terén. Ezután vegyél elő egy papírt és a tetejére írd fel az áttörésed rövid nevét és dátumát. Majd rajzolj le a lapra 4 db négyzetet, majd írd beléjük az alábbi szavakat:

  1. Elkötelezettség,
  2. Bátorság
  3. Képesség
  4. Önbizalom

Kövesd végig a képletet! Idézd fel az áttörés élményt azzal, hogy leírod, milyen fejlődés iránt kötelezted el magad. Nevezd meg a bátorságod eredményeképpen kialakult új képességedet. Végül pedig fogalmazd meg, hogy az önbizalomnak milyen új szintjére emelt ez az egész élmény. Miért működik? Azért, mert így sokkal világosabbá válik minden, ami ezután következik. Most nézzük meg egyenként a 4 szakasz részletes leírását

1, Elkötelezettség

Az elkötelezettség a 4C formula első, fontos szakasza, mert erős és konkrét elkötelezettség nélkül nem biztos, hogy elég motivált leszel ahhoz, hogy akár csak bele is vágj valamibe. Itt egy konkrét eredményt állítasz magad elé. Hogy mondjak egy saját példát: Elhatároztam, hogy a következő 30 napban 30 blog bejegyzést fogok írni. Ebből a 30 blogbejegyzésből legalább 20-nak üzleti és önfejlesztő könyvnek kell lennie. Ez egy teljesen mérhető cél, méghozzá naponta ellenőrizhető. Nap végén csak fel kell tennem magamnak a kérdést: Megírtam a mai blog bejegyzésem vagy nem? A konkrét elkötelezettség cselekvésre kényszerít. “A tétovázás megállít, a bátorság hajt tovább”

2, Bátorság

A bátorság nem más, mint hajlandóság az előrehaladásra akkor is, amikor nem érzel önbizalmat. Dan Sullivan egy nagyon szemléletes példával mutatja be a halogatás és az elkötelezettség közötti különbséget. Képzeld azt, hogy felépítettél egy új házat, ahol mindent tökéletesen megterveztél, csak elfelejtetted bevezetni az áramot. Beköltözöl és érzed, hogy valami nincs teljesen rendben. Újabb és újabb bútorokat, szőnyegeket, dísztárgyakat viszel be a házba. Múlik az idő, egyre több mindened van már, de energia nélkül nem tudsz élni a házban. A halogatás olyan, mint ha folyamatosan próbálnád javítani az életedet az elkötelezettség ereje nélkül, mert félsz felvállalni azt a bátorságot, ami az elkötelezettség pillanatától szükségessé válik. De gondolj bele! Milyen élményeket hozott az, amikor valóban elkötelezted magad? Igen, ezt a vállalást a bátorság egy kicsit ijesztő, egy kicsit bizonytalan, egy kicsit kényelmetlen szakasza követte. De akárhányszor megengedted magadnak, hogy végigmenj ezen a folyamaton, mindig ugrásszerű lépéseket tettél előre. Most is hatalmasat fogsz ugrani előre, ha elkötelezted magad valami iránt! A bátorság képességeket teremt Minél konkrétabbak a céljaid és a határidőid, annál erősebb és elérhetőbb az elkötelezettséged. Tovább erősítheted az elszántságodat azzal, hogy írásba foglalod a vállalásodat, ami iránt elkötelezted magad. Ha az elkötelezettséged nem erősebb 75%-osnál, a bátorsági szakasz hosszabb lesz, mert megtagadtál tőle 25%-ot. Minden olyan elkötelezettség, ami nem éri el a 100%-ot, automatikusan meghosszabbítja a szükséges bátorsági időszakot. Ha csak félig kötelezted el magad, azzal megduplázod a szükséges bátorságot, mert nem készültél fel rendesen. Ne akadj fent a stég és a csónak között! Tegyük fel, hogy csónakázni szeretnél, de félsz elhagyni a stéget. Az egyik lábad a csónakban van, a másik a stégen. Amikor elkötöd a csónakot és az elindul a vízen, elkötelezed magad, mindkét lábbal belépsz. Az, aki nem kötelezi el magát, csak áll tovább. Olyan ez, mintha két szék közül a pad alá esne. Akarna csónakázni, de a parttól sem akar elszakadni, és nem hajlandó dönteni.

3, Képesség

A képesség önbizalmat teremt A bátorság szakasz olyan újító energiát hoz létre, amellyel ki tudunk alakítani magunkban egy új, erősebb képességet. Mihelyst megszerzed ezt a képességet, ugrásszerűen megnő az önbizalmad. Az új képességek nagyobb jövőt tesznek lehetővé Az önbizalom az új képesség megszerzésének mellékterméke. Aki nagyobb és jobb jövőt keres, valójában egy olyan képességet akar megszerezni, amelynek révén többet, jobb eredményt tud elérni. Egy új képesség lényegében mindig azt jelenti, hogy valami olyasmit tudsz megcsinálni a jövőben, amit ma még nem, vagy hogy jobban fogod csinálni a jövőben azt, amit már most is csinálsz.

4, Önbizalom

Az önbizalom érzetét a képesség megszerzésével éred el. Ez az önbizalom pedig képessé tesz arra, hogy valami még nagyobb iránt kötelezd el magad. Az önbizalom önelégültséget is teremthet Mivel az önbizalom annyira jó érzés, megkísért a gondolat, hogy jó lenne ezt fenntartani. Újra meg újra eszedbe juthatnak ehhez hasonlók: “Olyan jó itt.””Annyira kényelmes ez nekem.””Miért ne lehetne ez mindig így?””Olyan keményen dolgoztam, hogy eljussak erre a pontra.” Ám ha nem állsz munkába megint azonnal, méghozzá a korábbinál nagyobb elkötelezettséggel, az újonnan megszerzett képességednek köszönhető önbizalombeli ugrás apránként elporlad. Az önbizalom pozitív és energiával feltöltő érzetének van egy szavatossági ideje. Egy ideig élvezkedhetsz ebben a stádiumban, de aztán újra bele kell vetned magad a fejlődés 4C Formula játékába. A képességeket érdemes kiegyensúlyozni. Ezt a tőzsdepiachoz lehet leginkább hasonlítani. Az egyik nagy bölcsesség a tőzsdézéssel kapcsolatban úgy szól, hogy kiegyensúlyozott portfólióval kell dolgozni. Nem szabad, hogy a teljes tőkédet egyetlen befektetésre fordítsd. Az elkötelezettség nem lehet általános. Konkrétnak kell lennie. Nem általában kell bátornak lenned. A bátorságodnak konkrétnak kell lennie. Az elkötelezettség számokból és határidőkből tevődik össze, különben nem több vágynál.Miért szeretem ezt a kis könyvet? Azért, mert ez a könyv segített felfedezni, hogy minek köszönhetem az eddigi eredményeim sikerét. Ez a könyv segített megérteni, hogy mit kell tennem a jövőbeli nagyobb sikerekért is.

Legnépszerűbbek

Get The Latest Updates

Subscribe To Our Weekly Newsletter

Semmi SPAM, 100% érték

Kategóriák

Ezek is érdekelhetnek!

Bejegyzések hasonló témában

Ilyen fotó mindenképpen legyen a tárcádban

Egy Edinburghban végzett kísérlet kezdetén több száz pénztárcát helyeztek el a város utcáin. Ezek közel felét visszaküldték a tulajdonosának. A legtöbb pénztárca 4 lehetséges fényképet

Érzékszervi marketing

A vidra, amikor a víz alá bukik légmentesen lezárja fül-és orrnyílásait. Ezért hívják a reklámiparban vidra-effektusnak azt a jelenséget, amelynek lényege, hogy sok fogyasztó, amikor