Mikor érdemes nehezen olvasható betűtípust használnod?

Mikor érdemes nehezen olvasható betűtípust használnod?

Az előző cikkben láttuk, hogy érdemes könnyen olvasható betűtípust használni.

De vajon minden esetben?

Nem.

Ha drága terméket értékesítesz, annak nehezebben olvasható betűtípussal való feliratozása azt az érzést kelti a vásárlóban, hogy nagyobb erőfeszítést fektettek a termék létrehozásába.

Schwarz és Song kutatásaikban kimutatták, hogy ez a tétel éttermek étlapjain is megállja a helyét.

A vizsgálati alanyoknak egy étlapon szereplő étel leírását kétféle tipográfiával mutatták meg. Az egyik egy egyszerű, a másik egy nehezebben olvasható betűtípussal volt nyomtatva.

Azok, akik a bonyolult betűtípust látták, a főszakácsnak az elkészítéshez szükséges tudását jelentősen magasabbra értékelték, mint azok, akik az egyszerű betűtípust olvasták.

Tehát

Azokban az éttermekben, ahol magasabbak az árak, érdemes a magasabb minőség érzékeltetésére alátámasztani az árakat és cifrább betűtípussal kinyomtatni az étlapon szereplő ételleírásokat.

A hosszú szavakat tartalmazó terjedelmes leírások ugyancsak lelassítják az olvasót és azt sugallják, hogy az adott ételbe különös pluszmunkát fektettek.

Legnépszerűbbek

Get The Latest Updates

Subscribe To Our Weekly Newsletter

Semmi SPAM, 100% érték

Kategóriák

Ezek is érdekelhetnek!

Bejegyzések hasonló témában

Ilyen fotó mindenképpen legyen a tárcádban

Egy Edinburghban végzett kísérlet kezdetén több száz pénztárcát helyeztek el a város utcáin. Ezek közel felét visszaküldték a tulajdonosának. A legtöbb pénztárca 4 lehetséges fényképet

Érzékszervi marketing

A vidra, amikor a víz alá bukik légmentesen lezárja fül-és orrnyílásait. Ezért hívják a reklámiparban vidra-effektusnak azt a jelenséget, amelynek lényege, hogy sok fogyasztó, amikor